Uutisia kuplasta


Vauva nukkuu. Olen itsekin väsynyt, selailen sosiaalista mediaa ja päivän uutisotsikoita. Pitäisi tehdä sitä ja tätä ja tuota, pitäisi ajatella, muistaa ja suunnitella. Mutta en jaksa, ajatusten aihiot romahtavat kuin liian kuivat hiekkalinnat, tai niin kuin sätkyukko, jonka naruista kukaan ei nypi. Herra Tärkeys ei jaksa nillittää eikä esittää tehtävälistojaan. Sekin on liian väsynyt. Niinpä selailen sosiaalista mediaa, ja niitä päivän otsikoita.




Ilmaston lämpenemisen tahti on ripeämpi, kuin tutkijat ovat olettaneet. Seuraukset ovat jo täällä. Hetken ahdistaa niin, että lasken kännykän kädestäni. Mitä nyt, mitä minä voin tehdä? Yritän kyllä vaikuttaa arkisilla valinnoillani. Mutta se, että olen tämän päivän syömättä lihaa tuntuu kaikkea muuta kuin pätevältä tavalta vaikuttaa. Voisinkohan lähteä ostamaan puuntaimia ja istuttaa ne tähän vuokra-asunnon pihalle, nyt heti?

Selaan eteenpäin. Lääkäri ottaa vastaan paperittomia potilaita salaisella vastaanotolla. Jotkut potilaista eivät ole koskaan käyneet hammaslääkärissä. Terveydenhuollon pitäisi olla kaikille eikä vain niille, joilla on kansalaisuus, lääkäri toteaa. Melkein käy kateeksi lääkäriä. Hän voi kuitenkin kääriä hihansa ja tehdä jotain.




Selaan eteenpäin. Gravitaatioaaltoja on mitattu jättiläistähti Betelgeusen suunnalta. Betelgeuse on käsittämättömiin mittasuhteisiin paisunut tähtivanhus, joka saattaa räjähtää vaikka ihan lähitulevaisuudessa. Jos se räjähtäisi, se loistaisi muutaman vuoden kirkkaampana kuin täysikuu. Mutta kukaan ei tiedä, Betelgeuse voi räjähtää nyt tai odottaa vielä 100 000 vuotta. Sekin olisi silti vain pieni hetkonen jättiläistähden elämässä.

Selaan eteenpäin. Helppo broileririsotto. Tallennan linkin reseptit-kansioon. Vauva nukkuu, kolmevuotias syö isin kanssa alakerrassa kaunista jogurttia ja juttelee tonttuovesta.

Voi meitä ihmisiä. Voi maailmaa.




Kommentit